SIFVN
- in detail
Projecten 2012

Projecten 2008

Projecten 2006

Sponsors

Wilde Ganzen

Contact
SIFVN
SIFVN staat voor Stichting Installatietechniek Friesland voor Nepal. Deze stichting heeft als doelstelling beter sanitair voor de Nepalese bevolking aan te leggen en dan met name voor schoolkinderen. De stichting bereikt dit door de bouwkundige werkzaamheden door Nepalese bouwvakkers te laten uitvoeren en het installatiewerk door leerlingen van ROC Friese Poort in Drachten (opleiding installatietechniek).

Het geld inzamelen voor de projecten gebeurt deels door leerlingen van ROC Friese Poort, maar er komen ook donaties binnen van particulieren, bedrijven en landelijke organisaties als NCDO (Nederlandse Commissie voor Duurzame Ontwikkeling) en Wilde Ganzen.

SIFVN heeft de volgende projecten in Nepal uitgevoerd:

Oktober 2006

  • een nieuw toiletgebouw bij een school
  • een waterleidingsysteem voor een dorp
  • een warm- en koud waterinstallatie bij een blindenhostel
  • idem bij een eerste hulp post

Oktober 2008

  • toiletten bij twee scholen
  • een toilet bij een vrouwen educatiecentrum

Zowel in 2006 als in 2008 werd samengewerkt met de plaatselijke bouwvakkers, zoals timmerlieden, metselaars en stukadoors. De Nepalees Ram Prasad Rijal coördineerde de werkzaamheden ter plekke. Het was een groot succes. De mensen waarvoor het bedoeld was, waren er blij mee en de leerlingen van ROC Friese Poort hebben een leerzame en onvergetelijke ervaring opgedaan. 

 


 

 


Download onze brochure (pdf)