SIFVN
Projecten 2012
- Logboek
- Inzamelingsacties
- Sponsors

Projecten 2008

Projecten 2006

Sponsors

Wilde Ganzen

Contact
Koekverkoop voor beter sanitair in Nepal

Begin maart 2012 gaat opnieuw een groep leerlingen installatietechniek van ROC Friese Poort in Drachten onder auspiciën van de Stichting Installatietechniek Friesland voor Nepal, daar naar toe om bij drie scholen de sanitaire voorzieningen te verbeteren.

Eerder al hebben andere groepen leerlingen installatietechniek Nepal bezocht en hun hier opgedane kennis daar toegepast. Zo hebben een dorpje een watersysteem, een ziekenhuis en een blindenhostel een warm- en koud watersysteem en inmiddels vier scholen nieuwe toiletten gekregen.

Alle benodigde materialen worden ter plaatse aangeschaft en het bouwen wordt door plaatselijke bouwvakkers gedaan. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. Leveranciers van sanitair en bouwmateriaal verdienen er wat aan en bouwvakkers hebben
werk en daarmee inkomen en eten. De kinderen op de scholen hebben beter sanitair en daarmee betere hygiëne en tenslotte doen de leerlingen van hier ervaringen op om nooit te vergeten.

Uiteraard is hier veel geld voor nodig en dat wordt door het houden van verschillende acties geprobeerd bijeen te krijgen. Eén daarvan is een koekactie die afgelopen zaterdag van start is gegaan in de bossen van Oranjewoud bij de Mind2Run loopgroep.

De Stichting prijst zich bijzonder gelukkig met financiële ondersteuning door Wilde Ganzen, zoals uit de foto blijkt. Daarnaast hebben ook de brancheorganisatie van installatiebedrijven, Uneto-Vni, het scholingsfonds Otib en Rotary Heerenveen een financiële bijdrage toegezegd. Zonder al deze bijdragen zouden de projecten niet mogelijk zijn en de Stichting is daar dan ook bijzonder erkentelijk voor.

Autowasactie voor Nepal

Multimerk Drachten heeft een sponsoractie voor Nepal opgezet met leerlingen van ROC Friese Poort.
Dit voorjaar gaan 7 leerlingen van ROC Friese Poort naar Nepal om 3 nieuwe toiletgebouwen te
voorzien van waterleiding, riolering en sanitair. De Stichting Installatietechniek Friesland voor Nepal
is de initiatiefnemer van deze reis. Om de financiƫle middelen bijeen te krijgen is er een subsidie
toegewezen door Wilde Ganzen en moeten de deelnemers van deze reis geld zien in te zamelen.

Multimerk vindt dit een mooi initiatief en ondersteund middels deze autowasactie het werk in Nepal.
Voor Multimerk is een spaarkaart gemaakt waarmee de klant gratis wasbeurten kan sparen. De eerste
wasbeurt is gratis en ontvangt de stichting 2 euro voor dit project. Bij een volle spaarkaart mag de
klant zijn of haar auto weer gratis laten wassen.

Er zijn in Drachten 1600 kaarten verspreid.

Download de kaart (pdf)


Benefietdiner
Eind februari van dit jaar gaat een groep leerlingen van de opleiding installatietechniek van ROC Friese Poort in Drachten richting Nepal om daar bij drie school-gebouwen nieuwe sanitaire voorzieningen aan te leggen. Het geld wat benodigd is voor de reis naar Nepal, moet door het houden van verschillende sponsoracties bijeen gekregen worden. Daarnaast is
er door Wilde Ganzen een subsidie toegewezen.

Eén van de acties was het houden van een benefiet-diner op de locatie van ROC Friese Poort in Drachten. Met behulp van de afdeling Horeca werd er op woensdag 1 februari een gezellige avond georganiseerd voor de deelnemende leerlingen en begeleiders. Door het bij elkaar zoeken van familieleden en vrienden konden er in totaal 50 mensen genieten van een heerlijk diner.

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BenefietdinerBenefietdiner

Benefietdiner
Download onze brochure (pdf)