SIFVN
Projecten 2012

Projecten 2008

- Inzamelingsacties
- Logboek
- Malpur school
- Vrouweneducatie-
centrum
- Smriti Campus

Projecten 2006

Sponsors

Wilde Ganzen

Contact
Nieuw toiletgebouw bij de Smriti Campus in Tandi

De Smriti Campus is een heel grote school voor voortgezet onderwijs met wel zo'n 1300 leerlingen.
Het oude toiletgebouwtje was veel te klein en voldeed bij lange na niet aan de door hen te stellen (zeer beperkte) eisen. De jongens moesten hun plas tegen een muur doen en vervolgens liep een en ander wel naar het laagste punt.

Er is door de Nepalese bouwvakkers een mooi en groter toiletgebouw neergezet en de Friese leerlingen hebben voor de technische installatie gezorgd. Voor de jongens en meisjes is een apart gedeelte gemaakt, met elk een eigen ingang. Het geheel is weer keurig betegeld en voorzien van wastafels en spiegels.

Voor de benodigde waterdruk om door te spoelen, is een watertank op het dak van de school geplaatst en dat werkt uitstekend. Alles wordt opgevangen in een septic tank zodat de toiletruimtes geurvrij blijven.

Helaas bleek later dat de leraren teleurgesteld waren. De leerlingen hadden nu allemaal nieuwe toiletten, terwijl zij nog steeds van hun oude lerarentoilet gebruik moesten maken. Bij het ontwerp was hier geen rekening mee gehouden. Het was overigens ook de eerste keer dat we meemaakten dat er aparte wc's voor docenten en scholieren waren.

 

 
 

 


Download onze brochure (pdf)