SIFVN
Projecten 2012

Projecten 2008

Projecten 2006
- Inzamelingsacties
- Musahar dorp
- Eerste hulppost
- Khaparkori school
- Blindenhostel

Sponsors

Wilde Ganzen

ContactProjecten 2006


Toiletgebouw voor de Khaparkori school

De Khaparkori school in Ratnanagar is een school voor ca. 400 leerlingen en er was slechts een toiletgebouwtje met drie wc's. De jongens plasten tegen een jutezak bevestigd aan een paal en vlak daarbij kregen de allerkleinsten les in de open lucht.

Zo was de situatie zoals we die in 2005 aantroffen. Er is door Nepalese bouwvakkers een nieuw gebouw neergezet met gescheiden afdelingen voor meisjes en jongens. Er zijn hurktoiletten voor zowel de kleine als de grote boodschap door ons aangelegd.

Voor de jongensafdeling zijn wel gewone urinoirs gebruikt, maar de bij ons bekende toiletten kennen ze in Nepal niet en die zullen ze daarom ook niet gebruiken. Waarvoor het bedoeld is schiet dan het doel voorbij en daarom gebruiken we overal toiletten en
bijbehorende materialen die ter plaatse verkrijgbaar zijn en die dan ook, indien nodig, door hen zelf te repareren zijn.

Door watertanks op het dak voor de juiste waterdruk kunnen alle toiletten doorgespoeld worden en komt het vervolgens in een septic tank terecht. In beide afdelingen zijn ook wastafels geplaatst om na toiletbezoek de handen te kunnen wassen. Hieraan zal in schoollessen aandacht worden besteed.

Het geheel is aan de binnenkant voorzien van tegels zodat alles goed schoongemaakt kan worden.

 

 

 


Download onze brochure (pdf)